Kalkun lapskaus/gryte

Etter litt rester av nyttårsaftens kalkun bestemte jeg meg å lage en slags lapskaus til oss og mer gryte lignende til William.

Det jeg hadde oppi var rett og slett det jeg hadde i skapet, men jeg krydret den til William, for da kan vi regulere seg i våres bolle. 

Ingredienser 

Grønnsakskraft (ikke noe man må ha, hadde liggende)

1. Søtpotet

3. Mandel/vanlig poteter

2. Gulerøtter

2. Sjalottløk

En bit kålrot

Kalkunkjøtt etter mengde en vil ha (kan byttes ut med alt annet type kjøtt)

Brokkoli  (en kan gjerne ta en halv, ble kun rester her)

Ca 4-5 dl vann ut i fra hva en ønsker 

Litt muskat, pepper, rosmarin

 

Lar alt koke med lokk,  uten om mandel poteten, ellers blir den veldig små biter. Lot alt koke i ca 30 min før jeg la oppi mandel poteten. Så kokte det videre til den var mør. Så er det  bare å spise og kose seg. 

Når jeg skulle mose William sin bruke jeg Smooth Copper fra Tupperware, da blir ikke kalkunkjøtt så veldig strimlet. Tar en litt Oliven Olje i når jeg tiner og varmer til han. Nam nam .

Håper dette var noe du kan lage til deg og dine. 

 

*Weronica*

 

#Draapen #Barnemat 



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits